Start herinrichting park Daalhuizen in Velp

Van de Haar Groep is in Velp gestart met een civieltechnische herinrichting in park Daalhuizen. Het regenwater van de straten stroomt straks naar nieuwe wadi’s in het park en infiltreert daar in de bodem.

Op deze manier gaat de gemeente Rheden overlast door hevige regenbuien tegen. Het regenwater stroomt via ondergrondse buizen naar de wadi’s. Betonnen stroomgoten afgewerkt met natuursteen veldkeien verbinden de wadi’s met elkaar. Door de grote infiltratiecapaciteit wordt de wateroverlast straks beperkt en anticipeert de Gelderse gemeente op de verandering van ons klimaat.

Het werk in Velp wordt uitgevoerd door één van de civieltechnische teams van Van de Haar Groep, met daarin ervaren rioleringsspecialisten. Tijdens het werk blijft het park toegankelijk voor recreanten. Daarbij is hun veiligheid uiteraard geborgd. Ook worden de monumentale bomen in het park zorgvuldig beschermd tijdens de werkzaamheden.

Via de Bouwapp houdt Van de Haar Groep omwonenden en andere geïnteresseerden op de hoogte van het werk. Dat bestaat naast het ontkoppelen van het wegwater van de riolering en het aanbrengen van infiltratievoorzieningen uit het aanleggen van nieuwe wandelpaden en het plaatsen van een laag, ijzeren landgoedhekwerk. Op deze manier werken we tevens aan het herstel van de cultuurhistorische structuur van het park.

Van de Haar Groep heeft ruime ervaring in civieltechnische werken in groene omgevingen. Zo werd eerder een complexe renovatie uitgevoerd op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen bij Bunnik.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar