Nieuwe riolering in Barneveldse centrumstraat

Een modern riool, nieuwe bestrating die past bij het winkelgebied én twee bomen die voor een groene uitstraling en verkoeling zorgen; de Kampstraat in Barneveld ondergaat zowel boven als onder de grond een kleine metamorfose.

De Kampstraat is een aanloopstraat naar het winkelcentrum in de Gelderse plaats. Onder de grond ligt een verouderd, eivormig betonriool. Van de Haar Groep vervangt dit riool door een gescheiden stelsel voor vuil– en hemelwater.

Duurzaam en klimaatadaptief

Doordat regenwater niet meer bij het vuilwater komt, is zo’n gescheiden rioolstelsel beter bestand tegen piekbuien. Ook hoeft het schone hemelwater niet langer gezuiverd te worden. Dat is duurzamer en scheelt geld.

Herinrichting winkelstraat

De rioolreconstructie wordt gecombineerd met de herinrichting van de aanloopstraat. Die krijgt dezelfde bestrating als de rest van het centrum. Ook brengen we twee zuil-iepen aan. Echte ‘stadsbomen’ die goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld droogte en goed kunnen aarden in verschillende grondsoorten. 

Aanbrengen van boombunkers

Om de bomen optimale groeiomstandigheden te bieden, brengen we boombunkers aan. Zo’n ondergrondse constructie zorgt voor een afgeschermde wortelruimte en voorkomt schade aan straatwerk door wortelopdruk. Ook passen we grondverbetering toe met behulp van onder meer boomgranulaat en bomengrond.

Infra- en groenwerk in stedelijke omgevingen

De combinatie van infra- en groenwerk is Van de Haar Groep op het lijf geschreven. Doordat we beide disciplines in eigen huis hebben, zijn we een aantrekkelijke totaalpartner voor bijvoorbeeld vergroeningsprojecten in binnensteden en reconstructies van winkelstraten. Dat deden we recent al in onder meer Apeldoorn, Arnhem en Ede

Bereikbaarheid borgen in het centrum

De werkzaamheden vinden plaats in een drukke omgeving: de Kampstraat verbindt het station van Barneveld met het centrum. Ook is de straat onderdeel van een eenrichting verkeersroute voor auto’s en zijn er restaurants en winkels aan de straat gevestigd. Van de Haar Groep zorgt ervoor dat deze bedrijven steeds bereikbaar blijven voor klanten en leveranciers. Met tijdelijke omleidingen zorgen we ook dat automobilisten hun bestemming in het centrum kunnen bereiken. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind maart.

 

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar