Metamorfose voor druk Museumplein in Ede

Hoe vervang je met zo min mogelijk overlast de complete bestrating van één van de drukste pleinen van de stad? En hoe maak je dat plein groener en klimaatbestendiger, terwijl je tegelijkertijd zorgt dat het naastgelegen station en de horecazaken rond het plein bereikbaar blijven? Die uitdaging gaan we de komende maanden aan in Ede. 

We werken er aan de reconstructie van het Museumplein. Het plein ligt naast station Ede-Centrum en wordt omringd door kroegen en andere horecagelegenheden. De komende maanden krijgt het plein een metamorfose. 

Combinatie van infra en groen

Van de Haar Groep gaat er aan de slag met de verbeteren van de afwatering en brengt nieuwe bestrating aan op het plein. Zo leggen we een toekomstbestendige civieltechnische basis voor het gebied. Een ander belangrijk speerpunt is het vergroenen en verlevendigen van het plein. Daarvoor brengen we onder meer drie grote plantvakken met zitbankjes aan. Ook planten we nieuwe bomen en komt er een waterkunstwerk op het plein. 

Updates via de Bouwapp

De bedoeling is dat het nieuwe plein in april 2023 klaar is, voor de start van het terrasseizoen. Om hinder voor treinreizigers, centrumbezoekers én horecaondernemers zoveel mogelijk te voorkomen stemmen we de werkvolgorde zorgvuldig af met de gemeente Ede. Via de Bouwapp houden we iedereen op de hoogte van de voortgang. 

Binnenstad vergroenen

De herinrichting van het Museumplein is een volgende stap in het vergroenen en verlevendigen van het centrum van Ede. Van de Haar Groep leverde daar al eerder een bijdrage aan, met de reconstructie van het Kuiperplein. Ook waren we al betrokken bij het het vergroenen van de Doelenstraat en de Achterdoelen. 

Aan de slag in Apeldoorn

Ede is niet de enige gemeente die druk bezig is met het vergroenen van de winkelstraten. Ook Apeldoorn heeft stevige ambities. Deze gemeente wil het centrum de komende jaren transformeren in een stadspark, met veel ruimte voor bomen, planten en dieren. Als voorproefje reconstrueerde Van de Haar Groep onlangs de Roggestraat. We ruilden er tegels in voor groenvakken en plaatsten zitbankjes, zodat de straat in een ontmoetingsruimte verandert. De komende tijd werken we verder op negen andere locaties in het Apeldoornse centrum.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar