Groot onderhoud aan kunstgrasvelden in Rheden afgerond

Voetballers en korfballers in de gemeente Reden zijn onlangs het nieuwe seizoen gestart op kunstgrasvelden die weer als nieuw ogen. Van de Haar Groep voerde deze zomer het groot onderhoud uit aan de sportvelden in de Gelderse gemeente.

Tot de werkzaamheden behoorden onder meer het decompacteren en reinigen van de kunstgrasmatten, het verwijderen van mos en onkruid, het uitvoeren van kleine reparaties aan het kunstgras en het borstelen en slepen van de velden om de infill gelijkmatig te verdelen. Ook vonden er volgens de FIFA-normen metingen plaats naar de balrol, balstuit en demping van de velden.

Belang van onderhoud kunstgrasvelden

Deskundig groot onderhoud is ook voor kunstgrasvelden zeer belangrijk. Het zorgt er onder meer voor dat de waterdoorlatendheid en demping van kunstgrasvelden goed blijft, vermindert de kans op blessures en draagt bij aan een lange levensduur van de kunstgrasvelden.

Specialist in onderhoud van sportvelden

In totaal werden 11 velden in de gemeente Rheden onder handen genomen: 9 voetbalvelden en 2 korfbalvelden. Dat gebeurde door een team van ervaren specialisten op het gebied van sportveldonderhoud. Deze zomer was Van de Haar Groep ook actief op de sportvelden in de gemeente Ede. Daar voerden we het groot onderhoud aan de natuurgrasvelden uit.

Natuurgrasvelden belijnen met een robot

Voor het belijnen van deze natuurgrasvelden maken we gebruik van een belijningsrobot. Deze robot trekt met behulp van GPS volautomatisch de zij- en achterlijnen, doelvakken, middencirkels en andere lijnen op de velden. Dat is minder arbeidsintensief en gaat sneller dan het handmatig uitzetten en belijnen van velden.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar