Onderhoud sportvelden (Ede)
Sportservice Ede
Ede
doorlopend
2016 tot heden
Op aanvraag.
Onderhoud sportvelden Ede

Elke week zijn er honderden sporters actief op de sportvelden in de gemeente Ede. Van de Haar Groep zorgt er samen met Sportservice Ede en de terreinbeheerders van de sportverenigingen voor dat de velden in topconditie blijven.

Tijdens de groot onderhoudsperiode worden in minder dan een week 28 voetbalvelden, 1 honkbalveld en 1 binnenveld van een atletiekbaan onder handen genomen. Dat gebeurt verspreid over sportcomplexen in Ede, Bennekom, Lunteren, Ederveen, Harskamp en Otterlo. Van de Haar Groep werkt daarbij met meerdere teams aan het dressen, vullen van gaten, herstellen van speelschade en opnieuw doorzaaien van velden.

 

Werkzaamheden
  • Dressen velden
  • Herstellen speelschade
  • Doorzaaien velden
  • Renoveren doelgebieden
  • Belijnen van velden
  • Bezanden van velden
  • Terugplaatsen doelen
  • Monitoring veldcondities
  • Beregeningsinstructies verenigingen

“We monitoren met sensoren doorlopend het bodemvocht in de toplaag van de velden."

Van de Haar Groep ziet continue monitoring als essentieel om de kwaliteit van de velden te verbeteren. Daarom maken we wekelijks een ronde langs de velden, waarbij we met een visuele inspectie en technische hulpmiddelen de grasbezetting, beworteling, zodevastheid,
kleur, vlakteligging, groeiomstandigheden en aanwezigheid van schimmels en ziekten in kaart brengen. Hierdoor kunnen we optimaal sturen op beregening en bemesting.

Van de Haar Groep voert het onderdhoud deels datagestuurd uit. Zo zijn in de Edese sportvelden draadloze vochtmeters verwerkt. Met behulp van de continue vochtmetingen kan de beregening van de sportvelden snel en op de juiste manier bijgestuurd worden. Gevolg is dat de velden in betere conditie blijven en er minder herstel nodig is in de zomermaanden.

Innovatieve methodes, persoonlijke samenwerking

De belijning van de velden tijdens het groot onderhoud vindt op een innovatieve manier plaats: met behulp van een belijningsrobot. Die trekt op basis van gps de lijnen tot 2 centimeter nauwkeurig en is inzetbaar op natuurgras en kunstgras. Voordeel van de robot is dat er meer velden per dag belijnd kunnen worden en er niet meer verf gebruikt wordt dan noodzakelijk is.

In het contact met de sportverenigingen kiest Van de Haar Groep bewust voor een laagdrempelige aanpak. We zijn regelmatig aanwezig op de velden en houden nauw contact met Sportservice Ede. Daarbij delen we uiteraard ook onze kennis over het beheer van de sportvelden, zodat samen een nog beter resultaat geboekt wordt.

Meer informatie over dit project?

Bel of mail gerust. Ik beantwoord graag uw vragen en sta open om mee te denken over oplossingen!

Albert van de Kuilen