Start woonrijpmaken Laakse Tuinen in Amersfoort

Van de Haar Groep is in opdracht van Heijmans Vastgoed begonnen met het woonrijp maken van een nieuw stukje Amersfoort. Het gaat om een gebied in de Laakse Tuinen. Dat is een uitbreiding van de VINEX-locatie Vathorst, aan de noordkant van de stad.

Tot de werkzaamheden behoren onder meer het uitvoeren van grondwerkzaamheden, het aanbrengen van grondkerende constructies en het aanleggen van riolering en bestrating. Voor de woningen komen tuinmuren met sierhekwerken. Van de Haar Groep realiseert ook de gemetselde poeren met daarin een brievenbus.

Gefaseerd woonrijp maken

De Laakse Tuinen is een nieuwe deelwijk van Amersfoort. Er komen in totaal 965 huizen, verspreid over meerdere ‘tuinen’. Dat zijn buurten met zo’n 30 tot 40 woningen. Van de Haar Groep maakt in totaal vier van zulke buurten woonrijp. Dat gebeurt gefaseerd, waarbij wordt aangesloten op de planning van de bouw.

Terreininrichting en aanplanten groen

De nieuwe Amersfoortse wijk krijgt de uitstraling van een tuindorp uit de jaren twintig en dertig en is ruim opgezet. Daardoor is er lekker veel ruimte voor groen. In een latere fase zal Van de Haar Groep bomen, heesters en hagen planten en sierplantsoen realiseren. Ook de terreininrichting behoort tot de verantwoordelijkheid van Van de Haar Groep. Verder brengen onze inframedewerkers de nutskasten, openbare verlichting en elektrakabels voor laadpalen aan.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar