Snoeien Arnhem

In de wintermaanden zie je onze medewerkers op verschillende plekken in Arnhem zagen en snoeien. Dat doen we op plekken waar hogere struiken staan. We noemen dat ‘dunnen’. Het ziet er misschien vreemd uit. Toch is het juist belangrijk voor de natuur. 

Als we niets doen, groeien zulke plekken namelijk helemaal dicht. Ook blijven alleen de sterkste bomen en planten over, zoals de brandnetel of bramenstruiken. Kruiden en planten op de grond gaan juist dood, omdat ze geen licht meer krijgen of ruimte hebben om te groeien. Hierdoor kunnen kwetsbare insecten en andere dieren niet meer overleven op zulke plekken.

Direct contact?

Wij helpen u graag bij al uw vragen.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar werken we?

We dunnen vooral plekken met hogere beplanting uit. Dat zijn bijvoorbeeld groenzomen rond wijken of bosplantsoen bij sportvelden, maar ook stukken van een bos of park.

Wat doen we?

Per locatie maken we een plan, in overleg met de gemeente Arnhem. We kijken samen welke bomen en planten we snoeien. En hoe we dat doen.

Hoe lang duurt het?

Dat verschilt per plek. Soms zijn we een dag bezig, maar soms ook langer. Wil je weten hoe lang we bezig zijn bij jou in de buurt? Vraag het gerust aan een van onze medewerkers

Snoeien voor de veiligheid

We snoeien ook bomen en planten om een andere reden: voor de veiligheid. Dat doen we bijvoorbeeld bij bomen waar een tak vanaf dreigt te breken. Of op plekken waar het groen zo groot of hoog wordt, dat je niet meer goed zicht hebt op een straat.

Andere onderhoudswerkzaamheden in Arnhem

Van de Haar Groep voert ook andere werkzaamheden uit om delen van Arnhem groen en schoon te houden. Het gaat bijvoorbeeld om het vegen van straten en stoepen, het snoeien van groen, het tegengaan van onkruid, het maaien van gazons en kruidenbermen, het verzamelen van gevallen blad en het legen van afvalbakken. Ook daar vertellen we u graag meer over.

Komt u ons tegen? Stel gerust een vraag. We vertellen u graag meer over wat we doen in Arnhem.