Nieuwe speelplek in Barneveldse woonwijk

Kinderen in de Barneveldse woonwijk De Burgt kunnen zich voortaan uitleven in een uitdagende speeltuin. Van de Haar Groep verzorgde de terreininrichting van deze nieuwe speelplek aan de Lentetuin. 

In de speeltuin staan onder meer een speeltoren, schommel, watertafel, speelhuisje, tafeltennistafel en mini-goals. Van de Haar Groep ontgroef de cunetten en voerde het grondwerk voor de speelvoorzieningen uit. De daarbij vrijkomende grond is weer in het terrein verwerkt. Het resultaat? Een speelse, glooiende speelplek die uitnodigt om te ontdekken. 

Infiltratie hemelwater en tegengaan hittestress

Kinderen spelen er bovendien in een lekker groene omgeving. Van de Haar Groep zaaide namelijk nieuw gazon in en plantte siergrassen, beukenhagen, hazelaars, Japanse sierkersen en Japanse kornoeljes. De paden in de speeltuin zijn gemaakt van halfverharding. Deze duurzame keuzes dragen bij aan een betere infiltratie van hemelwater in de speeltuin. Ook zorgt het vele groen ervoor dat de speeltuin koeler blijft op warme dagen. 

Expertise in civiele techniek en groenaanleg

Terreininrichting in de openbare ruimte behoort tot de specialiteiten van Van de Haar Groep. Doordat we beschikken over zowel infrateams als groenploegen kunnen we zulk soort combinatiewerken integraal en volledig in eigen beheer uitvoeren. 

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar