Kinderen op de minigraver tijdens de Bouw Inspiratiedag

Van de Haar Groep heeft op vrijdag 17 juni een bijdrage geleverd aan de Bouw Inspiratiedag in Veenendaal. Tijdens deze dag konden leerlingen van groep 7 en 8 kennis maken met de wereld van infra, bouw en techniek. 

Timmeren, metselen, graven, hijsen, programmeren, ontwerpen; zo’n 500 kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Van de Haar Groep had voor de bouwinspiratiedag een minigraver beschikbaar gesteld. Daarmee konden de kinderen hun eerste ervaringen in het grondverzet opdoen. Natuurlijk waren onze medewerkers beschikbaar om ze te helpen én te vertellen hoe mooi het is om in de buitenruimte te werken. 

Jannita van de Burgt, lerares groep 7 van de Willem van Oranjeschool uit Barneveld: “Het is echt een mooie praktijkervaring voor de kinderen. Zeker de doeners uit mijn klas komen helemaal tot bloei! Als school kunnen we op deze manier zelf nooit zo’n mooi en volledig programma aanbieden. Volgend jaar doen we graag weer mee!”

De Bouw Inspiratiedag is een initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland (afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe) en Knooppunt Techniek. Het evenementen wordt mede georganiseerd door opleidingsbedrijven, onderwijs en lokale ondernemers. Van de Haar Groep werkt graag mee aan zulke dagen, omdat we het belangrijk vinden om te investeren in de volgende generaties.

Met de demonstraties en workshops kregen de kinderen een klein voorproefje van wat wij dagelijks doen in hun directe omgeving. Zo zijn onze medewerkers aan de slag in De Veenderij, een nieuwe woonwijk die we gefaseerd bouw- en woonrijp maken. Maar je vindt ons ook in Uddel, waar we onlangs de riolering voor een nieuw bedrijventerrein aanlegden. Natuurlijk hopen we dat de kinderen deze ervaring meenemen als ze later een opleiding gaan kiezen. Want we hebben de komende decennia volop vakkrachten nodig in de buitenruimte!

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar