Grondige bodemsanering in binnenstedelijke omgeving

Van de Haar Groep heeft in Veenendaal een bodemsanering uitgevoerd. Dat gebeurde op een locatie aan de Zandstraat, waar een hofje met 19 zorgwoningen wordt gerealiseerd. 

Op het terrein is een PAK-verontreiniging boven de milieutechnische interventiewaarde geconstateerd, waarna passende maatregelen zijn genomen. Onder begeleiding van een MKB’er (milieukundig begeleider) van Buro Boot heeft Van de Haar Groep het terrein afgegraven. Door de ligging in een binnenstedelijke omgeving was er beperkte graafruimte op dit perceel. Toch lukte het om voldoende diep en breed af te graven tot onder de leeflaag van 1 meter onder m.v., waardoor er geen contactrisico meer is met de beperkte restvervuiling in de bodem.

Alle expertise en middelen in eigen huis

Van de Haar Groep is BRL 7001-gecertificeerd. Met meerdere R-DLP’ers (Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten) en OPM’ers (Operationeel medewerker bodemsanering) in huis kunnen we snel schakelen bij calamiteiten en ook saneringen in zwaardere veiligheidsklassen uitvoeren. Van de Haar Groep voert zulk soort saneringen uit op eigen werken, maar ook in opdracht van onder meer projectontwikkelaars, aannemers, ingenieursbureaus en loonbedrijven.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar