Zwerfafval Arnhem

De gemeente Arnhem heeft goed nagedacht over de eisen waaraan het beheer en onderhoud van de openbare ruimte moet voldoen. Denk daarbij aan hoe schoon en hoe netjes de buitenruimte moet zijn. Deze eisen zijn uitgewerkt in onderhoudscontracten.

In de wijken Noord-Oost en Noord-West heeft de gemeente Arnhem zo’n contract met Van de Haar Groep. In zo’n onderhoudscontract is bijvoorbeeld omschreven hoeveel onkruid er mag staan, hoe vaak het gras van gazons gemaaid wordt en hoeveel zwerfafval er in de wijken mag liggen. Dit noemen we de beeldkwaliteit. Van de Haar Groep werkt op beeld. Dat betekent dat we het onderhoud zo uitvoeren als afgesproken is in de beeldkwaliteit.

 

Wij ruimen het zwerfafval op twee verschillende niveaus op:

Direct contact?

Wij helpen u graag bij al uw vragen.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Winkels: A - Beeldkwaliteit

Bij winkelcentra’s doen we dat vaker. Dit is namelijk A-niveau. Er ligt daar weinig grof zwerfafval. Minder dan 3 stuks per 100m2.

Wijken: C - Beeldkwaliteit

In de wijken mag er meer zwerfafval liggen. Dit is namelijk C-niveau. Er ligt veel grof zwerfafval. Maar niet meer dan 25 stuks per 100 m2.

Houd een stukje Arnhem schoon

Wilt u meehelpen zwerfafval aan te pakken? Start uw eigen opschoonactie of opschoonrondje. U kunt met een paar uurtjes afvalruimen al in actie komen tegen zwerfafval. Bijvoorbeeld door iedere dag iets van de stoep te rapen of iedere week een opschoonrondje door de buurt te maken. Meld u aan als zwerfafvalvrijwilliger en geef aan welk deel van Arnhem u schoonhoudt. Uw eigen straat, een deel van de buurt of park, rondom school of een speeltuin

Al tientallen inwoners van Arnhem ruimen zwerfafval op. Doet u ook mee?

Andere onderhoudswerkzaamheden in Arnhem

Van de Haar Groep ruimt niet alleen het zwerfafval op. We voeren ook andere werkzaamheden uit om delen van Arnhem groen en schoon te houden. Het gaat bijvoorbeeld om het vegen van straten en stoepen, het snoeien van groen, het tegengaan van onkruid, het maaien van gazons en kruidenbermen en het legen van afvalbakken. Ook daar vertellen we je graag meer over.

Kom je ons tegen? Stel gerust een vraag. We vertellen je graag meer over wat we doen in Arnhem.