Kinderen helpen met planten in bossen en parken

175 basisschoolleerlingen hebben deze week een handje geholpen bij het planten van struiken en planten in de bossen en parken van Arnhem. Dat gebeurde in het kader van de Nationale Boomfeestdag. 

Plantplaatsen voorbereiden

Van de Haar Groep bereidde in de weken voor de feestelijke dag de plantplaatsen voor. Met een minigraver met boorkop werden zo’n 6.000 gaten aangebracht. Dat maakt niet alleen het werk voor de kinderen minder zwaar. Het zorgt er ook voor dat de beplanting op de juiste diepte staat en daardoor goed aanslaat. 

Inkuilen, uitrijden en planten

De beplanting voor de Nationale Boomfeestdag stond al in Arnhem. Daar hebben we het ingekuild op twee locaties en van daaruit uitgereden naar de verschillende plantplekken op Koningsheide en in Sonsbeek. De leerlingen hebben daar het bosplantsoen onder begeleiding in de grond gezet. In totaal werden in één dag al zo’n 3.000 stuks geplant!

Bijdragen aan natuureducatie

We werken graag mee aan educatieve initiatieven als de Nationale Boomfeestdag. Door kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de natuur, ontdekken ze hoe leuk en belangrijk groen is. Voor onszelf, maar ook voor insecten en andere dieren. Ook leren leerlingen zo dat groen kostbaar is en dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met de natuur. 

Verder planten in de bossen en parken

Tot en met de kerst brengen we zelf de overige planten en struiken aan. In totaal gaat het om zo’n 10.000 stuks bosplantsoen, ter vervanging van inboet en het vergroten van de diversiteit. Ook planten we in december nog eens 127 laanbomen in verschillende woonwijken in Arnhem-Noord, waar we het integraal onderhoud uitvoeren. 

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar