Amersfoort krijgt een nieuw, groen buurtpark

Een groene ontmoetingsplek voor buurtbewoners, met lekker veel ruimte om te spelen voor kinderen. Daar werkt Van de Haar Groep aan in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. 

Het nieuwe buurtpark krijgt al aardig vorm. Zo is het voorbereidenden grondwerk uitgevoerd en zijn er speelse hoogteverschillen in het terrein aangebracht. Ook zijn er onlangs betonnen zitelementen geplaatst. Deze elementen zijn op maat gemaakt nadat in het werk de aansluiting van de bochtstralen was bepaald. 

Inrichten en planten 

Volgende stap is de groene inrichting van het buurtpark, met verschillende nieuwe bomen, heesters, plantvakken en gazon. Ook in de speelzone krijgen planten en bomen een prominente plek. Ze staan er straks in grote, lichtgrijs, gecoate betonnen plantenbakken met een open bodem. Van de Haar Groep plaatst verder een speeltoestel op een kunstgras ondergrond en een waterpomp die in speelzand komt te staan.

Alles onder één dak

Van de Haar Groep richt regelmatig soortgelijke speelplekken en parken in. Doordat we beschikken over zowel infrateams als groenploegen kunnen we dit soort combinatiewerken integraal en volledig in eigen beheer uitvoeren. Van grondwerkzaamheden voor de profilering van het terrein tot het aanbrengen van drainage. En van het aanbrengen van beplanting tot het plaatsen van speelvoorzieningen, straatmeubilair en verlichting. Ook denken we regelmatig met opdrachtgevers mee over de optimalisatie van het ontwerp. Zo is in dit buurtpark het geplande asfalt in de speeltuin vervangen door een halfverharding. Dat is kindvriendelijker, zorgt ervoor dat de speeltuin in de zomer minder warm wordt en dat regenwater beter kan weglopen. 

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar