Van de Haar Groep breidt Ecozone rond Edese wijk uit

Bewoners van Kernhem-West in Ede stappen straks vanuit huis zo de natuur in. Van de Haar Groep breidt de ecologische verbindingszone rond de nieuwbouwwijk namelijk uit. 

De Ecozone is een natuurlijke, groene strook aan de noordkant van de nieuwbouwwijk. Dankzij de verbindingsstrook kunnen onder meer dassen, marters en vleermuizen hun weg vinden rond de wijk. Ook amfibieën en insecten voelen zich straks thuis in het groene gebied, dat ook gebruikt kan worden om te wandelen, de hond uit te laten en te spelen. 

Halfverhardingen, zwerfkeien, vlonders en bruggen

Van de Haar Groep legt de Ecozone in twee fases aan. Voor de bouwvak deden we het grondwerk in het eerste deel van de groene zone en brachten we halfverhardingen, zwerfkeien en boomstammen aan die als zitplek in het gebied fungeren. Verder realiseerden we een een trapveldje en zaaiden we het terrein in met verschillende gras-, kruiden- en bloemenmengsels. De vlonders en bruggetjes voor deze eerste fase van de ecozone worden later nog geleverd. Ook brengen we in het najaar nog beplanting aan. 

Terreinprofilering op GPS en aanleg amfibieënpoel

Inmiddels zijn we ook volop bezig met fase 2 van de Ecozone. Ook dit deel van de ecologische verbindingszone krijgt een glooiend karakter. Van de Haar Groep zette de hoogteverschillen nauwkeurig uit op GPS, waarna onze kraanmachinist een amfibieënpoel groef en overig grondwerk uitvoerde. De komende weken staan nog de terreininrichting en het aanbrengen van de beplanting in dit deel van de ecologische verbindingszone op de planning. 

Ervaring in parkaanleg en natuurbouw

De aanleg van ecozones en natuurlijke parken is een specialiteit van Van de Haar Groep. Zo tekenden we eerder voor de renovatie van het Bad Vilbelpark in Huizen, gaven we een groenzone in Culemborg een metamorfose en waren we betrokken bij natuurbouw in de gemeente Veenendaal (Groene Grens) en gemeente Rheden (Soerense Broek). Onze ruime ervaring in natuurbouw en partnerschappen met RANOX, Heem en Natuurpro zijn daarbij van meerwaarde voor opdrachtgevers. 

Meer weten over onze ecologische expertise? Kijk op onze speciale themapagina.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar