Kilometers aan Wageningse hagen geknipt

De hagen in de gemeente Wageningen staan er weer strak bij. In juni en juli knipte Van de Haar Groep kilometers aan beukenhagen, ligusters, veldesdoorns en andere hagen in deze Gelderse gemeente.

Duurzaam hagen knippen

Dat doen we zo duurzaam mogelijk. Voor de grote hagen zetten we een kraan met een mulchdek in. Die versnipperd de afgeknipte takken en bladeren. Het groen kan daardoor in de voet van de haag blijven liggen, waar het door de natuur wordt omgezet in nieuwe voeding voor de haag. 

Werken met elektrisch gereedschap

De kleinere hagen snoeit Van de Haar Groep handmatig. Daarvoor gebruiken onze medewerkers elektrische heggenscharen en bladblazers. Hierdoor dringen we de CO2-uitstoot van het hagen knippen terug. Ook produceren de elektrische gereedschappen minder geluid. 

Optimale logistieke planning

Nog zo’n slimme manier om de milieu-impact van het hagen knippen te verminderen, is de inzet van Jewel. Met deze software plannen we wekelijks de meest optimale routes voor onze groenploegen. Hierdoor rijden we geen onnodige kilometers en ook dat scheelt weer CO2-uitstoot. Rekening houden met inwoners en bedrijven

Bij het knippen van de hagen verminderen we de overlast voor inwoners en ondernemers waar we kunnen. Zo werken we bijvoorbeeld op rustige momenten rond scholen en winkelcentra. Op moeilijk bereikbare plekken, zoals rond parkeerplaatsen in woonwijken, voeren we de werkzaamheden in verschillende momenten uit.

Snoeien en knippen in andere gemeenten

Het hagen knippen vindt twee keer per jaar plaats. Na de zomer vindt een nieuwe ronde plaats. Ook in andere gemeenten verzorgt Van de Haar Groep het snoeiwerk van de hagen. Onze groenploegen zijn bijvoorbeeld actief op de begraafplaatsen in Arnhem en Ede, maar je komt ze ook tegen in de woonwijken van Veenendaal en Amersfoort.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar