Zo dragen we ons steentje bij aan het NK Tegelwippen

Elke maand kan je ‘m zien rijden. Een vrachtwagen vol tegels afkomstig uit tuinen in Arnhem. Van de Haar Groep haalt ze op en draagt zo een steentje bij aan het NK Tegelwippen. 

Vorig jaar werden er maar liefst 105.000 tegels gewipt in Arnhem. Dit jaar staat de teller al op 50.704 tegels. Door tegels te vervangen door beplanting en bomen, zakt er meer regenwater de bodem in. Ook draagt het vergroenen van tuinen bij aan de biodiversiteit en het tegengaan van hittestress. 

Lagere drempel om te vergroenen

Inwoners kunnen hun tegels online aanmelden en vervolgens aan de straat zetten. Met een knijperauto halen we de tegels bij ze op. Lekker makkelijk. Zo verlagen we samen met het platform Arnhem Klimaatbestendig de drempel om je tuin te vergroenen of bijvoorbeeld een geveltuin aan te leggen. 

Bewonersparticipatie en integraal beheer

Van de Haar Groep sponsort de actie graag. Eerder werkten we ook al samen met bewoners om een straat en een speeltuin te vergroenen. Verder verzorgen we al jaren het integraal groenbeheer in de noordelijke wijken van de stad. Ook onderhouden onze groenploegen de bossen en parken in en om Arnhem.

Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar