Aanbrengen kantplanken sportvelden (Rheden)
Gemeente Rheden
Rheden
1 maand
2020
Op aanvraag
Kanplanken langs kunstgrasvelden in Rheden

Om te voorkomen dat rubberkorrels buiten de kunstgrasvelden terecht komen, heeft Van de Haar Groep kantplanken geplaatst langs negen velden in de gemeente Rheden.

Een groot deel van de kunstgrasvelden in Nederland bevat zogenoemde rubber infill. Deze rubberkorrels zijn gemaakt van rubbergranulaat, een fijngemalen rubber afkomstig uit bijvoorbeeld oude autobanden. Ze zorgen voor een goede demping van het veld. Belangrijk is wel dat de korrels óp de velden blijven, omdat ze bij verspreiding in de omgeving de bodem kunnen verontreinigen.

Werkzaamheden
  • Vergelijking en advies
  • Aanbrengen kantplanken
  • Aanbrengen schoonloopvoorzieningen
  • Verhogen bevestigingssystemen reclameborden

Wilt u ook voldoen aan uw zorgplicht rond de kunstgrasvelden in uw gemeente? Van de Haar Groep denkt graag mee over de mogelijkheden.

Er zijn verschillende oplossingen om verspreiding van rubberkorrels tegen te gaan. Van de Haar Groep vergeleek ze op basis van kwaliteit, functionaliteit en uitstraling. In Rheden worden uiteindelijk een glasvezelversterkte en UV-resistente kantplanken geplaatst van gerecycled materiaal.

Dubbele zorgplicht
Beheerders van sportvelden hebben een dubbele zorgplicht: ze moeten verontreiniging tegengaan én als verontreiniging zich voordoet de gevolgen zoveel mogelijk ongedaan maken. Met het plaatsen van de kantplanken voldoet de gemeente Rheden aan deze zorgplicht en wordt verdere verspreiding en nieuwe verontreiniging tegengegaan.

Meedenken in het belang van de opdrachtgever

Wilt u ook voldoen aan uw zorgplicht rond de kunstgrasvelden in uw gemeente? Van de Haar Groep denkt graag mee over de mogelijkheden. We hebben de verschillende oplossingen in kaart en kunnen beheerders van sportterreinen ook ontzorgen met bijvoorbeeld het aanbrengen van schoonloopvoorzieningen of het verhogen van bevestigingssystemen voor reclameborden.

Meer informatie over dit project?

Bel of mail gerust. Ik beantwoord graag uw vragen en sta open om mee te denken over oplossingen!

Albert van de Kuilen