homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Bouwrijp maken Elspeet Noordwest

activiteit: Infra 30/11/2015

Met het bouwrijp maken van de grond heeft Van de Haar Groep het startschot gegeven voor de nieuwe woonwijk Elspeet Noordwest. De bouw start naar verwachting in het eerste halfjaar van 2016. 

Op de plek waar straks nieuwbouwwoningen verrijzen, werkt Van de Haar Groep momenteel aan de infrastructuur. ,,Dit houdt in dat het rioolstelsel wordt aangelegd, huisaansluitingen worden gemaakt en het cunet voor de toekomstige weg wordt gerealiseerd”, vertelt projectleider Albert van de Kuilen. ,,Waar we in oktober gestart zijn in een weiland, zal bij de oplevering de volledige ondergronds infrastructuur gerealiseerd zijn. Hier moeten we veel grond en zand voor verzetten. Als het weer meewerkt zullen we eind van dit jaar het project opleveren, waarna begonnen kan worden met de bouw.”

In theorie zou de aannemer dus in januari 2016 aan de slag kunnen, ware het niet dat plan Elspeet Noordwest een bijzondere woonwijk wordt. Een deel van de zeventig tot tachtig woningen wordt namelijk door de toekomstige bewoners zelf ontwikkeld door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekent dat hun wensen worden vertaald in de woningontwerpen. Kopers van deze kavels kunnen in beginsel hun eigen bouwtempo bepalen. 

Momenteel zijn de gemeente Nunspeet, de firma Van Wijnen en stichting Omnia Wonen bezig met de voorbereiding van de woningbouw in het plan. Er worden naast de CPO-woningen diverse woning- en bouwkaveltypen aangeboden, zowel in de koop als in de huursector. 

Naar verwachting wordt in het eerste halfjaar van 2016 gestart met de bouw van de eerste woningen. Meer informatie is beschikbaar op de website www.elspeetnoordwest.nl.

Overige nieuws berichten:

30/01/2019

Eerste fase woonrijp maken Veenderij

Van de Haar Groep is in Veenendaal volop aan de gang met het aanleggen van straten, trottoirs en parkeervakken in nieuwbouwwijk De Veenderij. In de nieuwbouwwijk verrijzen de komende jaren gefaseerd zo’n 1000 woningen, verdeeld over verschillende eilanden. De straten in de nieuwe wijk krijgen een moderne uitstraling, door het gebruik van strakke banden betonnen stenen die nauwelijks een vellingkant hebben.
30/01/2019

Terreininrichting rond nieuwbouw zorginstelling

Van de Haar Groep heeft de terreininrichting afgerond rond de nieuwbouw locatie van zorginstelling Siloah in Barneveld. Rond het pand is een binnentuin aangelegd met vaste planten, heesters en hagen. De 54 cliënten met een verstandelijke beperking kunnen er schommelen, helpen bij het tuinonderhoud of kippen en konijnen verzorgen
19/09/2018

Woonrijp maken Veenendaalse nieuwbouwwijk

Een nieuwbouwwijk die opgebouwd is uit eilanden, met veel bruggen en water. Dat is De Veenderij in Veenendaal. Van de Haar Groep maakt de nieuwbouwwijk de komende jaren gefaseerd woonrijp.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 92 resultaten