home  »  activiteiten  »  groen  »  Wijken en parken  »  Goudenstein Barneveld

Project:

Goudenstein Barneveld

In de periode september / oktober 2016 heeft Van de Haar Groep. de renovatie van de groenstroken in de wijk Goudenstein te Barneveld uitgevoerd. Met deze liveblog hielden wij u op de hoogte van onze werkzaamheden.

Maandag 24 oktober

Vandaag en morgen zijn we in Goudenstein de laatste punten aan het afronden. Enkele plekken worden nog herstraat. En verder ruimen we onze spullen op. 

De strook achter de huizen 30 tot en met 46 is nog niet uitgevoerd. Op de tekening genummerd met perceel 18 en 19. Tot nader bericht blijft deze strook zo liggen. 
Ons depot blijft tijdelijk gehandhaafd.  Als de inrichting van de strook bekend is gaan we daar mee verder.
We houden u op de hoogte!

Woensdag 12 oktober

Onze werkzaamheden zijn voor het grootste gedeelte al uitgevoerd. Nu zijn we bezig met de laatste punten. Op dit moment maken we opstal plaatsen voor kliko’s in de wijk. Dit stukje bestrating wordt voorzien van een tegel met kliko symbool. Daarmee is het duidelijk waar de kliko’s mogen staan. De meeste vakken zijn gevuld met zwarte grond. Deze week zaaien we vakken in die gras gaan worden. De andere gerenoveerde vakken liggen klaar voor het inplanten. Dat gebeurt pas later dit najaar.


Woensdag 5 oktober

Op dit moment zijn we aan het straten in de wijk Goudenstein. We straten op de locatie van de oude bomen de weg en het voetpad weer opnieuw. Ook straten we een voetpad van de Rooseveltstraat naar de Goudenstein. Verder zijn we in de wij meerdere parkeervakken aan het aanleggen.

Vrijdag 30 september

In deze week zijn er veel grond afgevoerd en weer nieuwe geleverd. Veel groenvakken zijn voorzien van nieuwe teelaarde. Meer dan de helft van de vakken is klaar voor de aanplant. 
Door het weghalen van de beplanting ontstaat er ruimte. Die ruimte wordt opnieuw ingericht, deels als groenvak en deels verhard. De eerste parkeervakken zijn we aan het aanleggen. Ook de container opstelplaatsen worden dicht gestraat. Benieuwd naar het resultaat? Neem gerust een kijkje in de wijk. 


Woensdag 21 september

Steeds meer plantvakken zijn gevuld. We zijn klaar met het ontgraven van de achterpaden. Op dit moment worden ze voorzien van nieuwe grond.
Met twee kranen werken we op meerder locatie’s in de Goudenstein. Zo zijn we vanaf de Rooseveltstraat te zien. We maken de boomgaten gereed waar in het najaar nieuwe bomen komen.
Ook is er een start gemaakt met de aanleg van meer parkeervakken naast huisnummer 108. U ziet ons nu vaker langs de weg aan het werk zijn.

Vrijdag 16 september

In de Goudenstein wordt hard gewerkt. Overdag zie je trekkers die grond aan en af voeren. Een kraan die grond in de dumpers laad. Een shovel die de nieuwe grond in de plantvakken rijdt. Zo voorzien wij de groenstroken van nieuwe teelaarde. In de vakken die zijn uitgraven, verwerken we een laag van 60 cm met humusrijke grond. In het najaar gaat dit ingeplant worden.Dinsdag 13 september

Zon, 29 graden, een mooie na zomerse dag in september. We hebben prima weer om de werkzaamheden in de Goudenstein uit te voeren. Terwijl de kraan de plantvakken uitgraaft, zie ik de stof opdwarrelen. Vandaag zijn we begonnen met het afvoeren van de grond in de stroken tussen de huizen. Deze grond is te schraal en gaat vervangen worden. Bij plantvakken komt er mooie teelaarde voor terug. En onder bestrating brengen we wit zand aan om op te straten. 

Punt 2 en 3 van de tekening hebben we ingezaaid en zijn klaar. Dit zijn de plantvakken naast het fietspad bij de brug.

Donderdag 8 september

Alle beplanting is gerooid. Op dit moment verwijderen we de stobben van de bomen. Zo maken we de plantvakken leeg en houden schone grond over. Volgende week gaan we beginnen met de grondwerkzaamheden.Dinsdag 6 september.

Het verwijderen van het groen uit de vakken is in volle gang. Al veel vakken zijn leeg. Het mooie weer zorgt ervoor dat we gemakkelijk kunnen werken. De speeltuin tegenover huisnummer 26 en 28 gaan we weghalen. Dit wordt ons tijdelijk depot voor containers, grond en de opslag van bestratingsmaterialen.

Vrijdag 2 september.

Start groenrenovatie Goudenstein,

De gemeente heeft de te verwijderen bomen om gezaagd. Daarna zijn we begonnen met de verwijderen van de beplanting uit de groenvakken in de Goudenstein. Als eerste hebben ruimte vrij gemaakt voor onze opslag en de keet. 
De keet staat tegenover nummer 55.  
Het groen gaat de container in en daarmee houden wij de straat begaanbaar. Een aantal vakken rondom onze keet en bij de achterpaden hebben we al leeg. Volgende week gaan we verder. 
In de periode september / oktober 2016 gaat Van de Haar Buitenruimte b.v. de renovatie van de groenstroken in de wijk Goudenstein te Barneveld uitvoeren.
Deze week gaan we beginnen met de voorbereidingen. Op deze site willen wij u op de hoogte houden van onze werkzaamheden.

 
Overige projecten binnen de activiteit

Design & construct en engineering & construct

Dit artikel doorsturen
Wilt u een bekende attent maken op deze interessante pagina? Vul het onderstaande formulier in en wij zorgen ervoor dat uw bekende een bericht ontvangt!
Naam verzender:*
E-mail verzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*
voorbeeld bekijken 
Velden met een * zijn verplicht