Groen aanleggen samen met inwoners van Arnhem

Samenwerken met bewoners in de wijk. Van de Haar Groep doet het op verschillende plekken. Dit voorjaar maakten we samen met tientallen inwoners van Arnhem de stad een beetje groener. 

Dat gebeurde onder andere op het Bothaplein, aan de noordkant van de stad. Daar werd een nieuwe speeltuin voorzien van mooie, groene beplanting. Van de Haar Groep had voorafgaand de groeiplaatsen al klaargemaakt, zodat bewoners op zaterdag direct aan de slag konden met het planten. Ook aan de Moorstraat werd door bewoners nieuw groen aangebracht. Ze kregen daarbij tips en informatie van de aanwezige medewerkers van Van de Haar Groep.

Integraal onderhoud in Arnhem-Noord

Van de Haar Groep voert in de komende jaren het integraal onderhoud van een groot deel van de openbare ruimte in Arnhem uit. Tot de werkzaamheden behoren onder meer het vegen van verhardingen, het snoeien van groen, onkruidbeheersing, het maaien van gazons en kruidenbermen, het legen van afvalbakken en het verzamelen van zwerfvuil.

Bewonersparticipatie faciliteren en stimuleren

Het werk wordt op een duurzame manier uitgevoerd. Ook social return en bewonersparticipatie zijn belangrijke speerpunten voor de gemeente Arnhem. Van de Haar Groep geeft daar graag invulling aan, onder meer door bewonersparticipatie te faciliteren en te stimuleren. Mede daarom zijn video’s van de projecten gemaakt, die gebruikt worden om andere bewoners te stimuleren om hún leefomgeving groener te maken.

Bekijk de projectvideo:
Waar kunnen wij u bij helpen?

We vertellen u graag meer over de mooie buitenruimtes waar we iedere dag aan werken. Bel of mail gerust als u specifieke vragen heeft.

Peter van de Haar