home  »  activiteiten  »  groen  »  Wijken en parken

Wijken en parken

Groenelementen in wijken, centra en bedrijventerreinen vormen de longen van de omgeving. Zuurstof. Rust. Even uitwaaien. De Van de Haar Groep is een specialist in de aanleg van parken, plantsoenen, groenvoorzieningen, speelplaatsen en ontmoetingsruimtes. Eenvoudig en onderhoudsarm. Of juist ingenieus, met specialistische groenelementen. En uiteraard alles wat daar tussen zit. Het bijzondere is dat we hiervoor alles in eigen huis hebben. Dankzij de combinatie van infra- en groenexpertise kunnen we de stedelijke buitenruimte volledig in eigen beheer vormgeven.

Gerealiseerde projecten:

Aanleg Ereveld Loenen
Nationaal Ereveld in Loenen is een begraafplaats voor oorlogsslachtoffers midden op de Veluwe. Hier geen rijen witte kruizen langs rechte paden, maar mooie gedenkstenen langs ovaalvormige paden. Van de Haar Groep verzorgde de uitbreiding.
lees verder »
Aanleg Wadi Leersum
Stevige regenbuien zorgden in het heuvelachtige en bosrijke Leersum steevast voor wateroverlast. Door de aanleg van Wadi's behoren ondergelopen straten en kelders tot het verleden.
lees verder »
Bethanieplein Zeist
Het monumentale Bethaniëplein is voor veel Zeistenaren een rustpunt in de stad. Na ruim zeventig jaar waren het plein en het plantsoen echter toe aan een opfrisbeurt. De Van de Haar Groep bracht de grandeur van vroeger weer terug.
lees verder »
Groenzone Visserslaan
Herinrichting van de Groenzone aan de Visserslaan in Arnhem. Tijdens de werkzaamheden hield Van de Haar Groep een liveblog bij van de ontwikkelingen tijdens het werk.
lees verder »
Herinrichting Amelisweerd
Landgoed Rhijnauwen en Amelisweerd - tussen Bunnik en Utrecht - hebben allebei een status als rijksmonument. Samen trekken ze jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. De herinrichting van zulke buitenruimtes vergt niet alleen groen- en infrakennis, maar ook zorgvuldig omgevingsmanagement.
lees verder »
Herinrichting Berkelpark
Burgers van de fusiegemeente Berkelland kunnen sinds begin 2012 terecht in het vernieuwde gemeentehuis in Borculo. Daar hoorde uiteraard ook een metamorfose van het buitenterrein bij.
lees verder »
Onderhoud parken Arnhem
Arnhem is een bijzonder groene gemeente. Van de Haar Groep voert dagelijks onderhoud uit in een tiental stadsparken en landgoederen om zo het groene karakter van de stand te bewaren en te bevorderen.
lees verder »
Parkrenovatie in Westervoort
Park Emmerik in Westervoort is in 2011 compleet vernieuwd door de Van de Haar Groep. Het park is toegankelijker gemaakt en biedt nu ontspannings- en ontmoetingsmogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen.
lees verder »
Proosdijpark Ede
Het Proosdijpark is het grootste park van Ede. Door de jaren heen raakte het verwilderd, waardoor bezoekers er niet meer graag kwamen.
lees verder »
Renovatie Openluchttheater
Het Openluchttheater in Ede was na tachtig jaar door ouderdom, vernielingen en intensief gebruik aan een renovatie toe. Van de Haar Groep renoveerde het groen, zodat het 'decor' van dit rijksmonument weer toekomstbestendig is.
lees verder »
Renovatie Park Randenbroek
De inwoners van Amersfoort kunnen weer genieten van stadspark Randenbroek. Het voormalige middeleeuwse landgoed is de afgelopen drie jaar in fases ingrijpend gerenoveerd door de Van de Haar Groep.
lees verder »
Slijpkruikpark Ede
Het Slijpkruikpark in Ede was weliswaar groen, maar nodigde niet bepaald uit om lekker te wandelen of te spelen. Daar bracht Van de Haar Groep verandering in.
lees verder »
Dit artikel doorsturen
Wilt u een bekende attent maken op deze interessante pagina? Vul het onderstaande formulier in en wij zorgen ervoor dat uw bekende een bericht ontvangt!
Naam verzender:*
E-mail verzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*
voorbeeld bekijken 
Velden met een * zijn verplicht