homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Heeft u al een alternatief voor onkruidbestrijding met chemie

21/09/2015

Vanaf 2016 is onkruidbestrijding met chemie niet meer toegestaan. Van alle alternatieven heeft thermische bestrijding de beste papieren. Het is effectief en efficiënt. Zeker met de schouwgestuurde werkwijze die Van de Haar Groep toepast. 

Thermische bestrijding

Al jarenlang bestrijdt Van de Haar Groep onkruid met heet water. Dat gebeurt met de WAVE. De WAVE bestrijdt onkruid met water van circa 98°C. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van de plant kapot. Bovengrondse delen en ook de wortels van de plant sterven af en met elke behandeling raken de wortels verder uitgeput. Dit werkt uiteindelijk zelfs bij hardnekkig onkruid met een groot wortelpakket diep onder het tegelwerk. 

Efficiënt en energiezuinig

De WAVE beschikt over sensoren die het trottoir scannen. De machine spuit alleen op plekken waar daadwerkelijk onkruid groeit. Hierdoor is de WAVE water- en energiezuiniger dan machines met handmatige bediening. De handbediende zijsproeiers maken het ook mogelijk om onkruid langs gevels, hekwerken en in de goot te behandelen. Door het gebruik van heet water met een lage, standaard kraandruk ontstaat er geen schade aan bestratingselementen. 

Schouwgestuurde werkwijze

Van de Haar Groep bestrijdt onkruid op basis van aansturingsschouwen. Een schouwer monitort in de wijken de onkruidontwikkeling en stelt op basis van het actuele straatbeeld de bestrijdingsprioriteiten. Hierdoor voorkomen we achterstallig onderhoud. Onze machinisten volgen met behulp van een tablet de route die de schouwer gepland heeft. Hierdoor minimaliseren we transportbewegingen en borgen we dat alle te behandelen punten ook aangedaan worden. 

Beter dan de alternatieven

Thermische bestrijding is effectiever en milieuvriendelijker dan bestrijding met hete lucht, omdat de warmtegeleiding van water veel beter is. Mechanische bestrijdingsmethodes verwijderen alleen bovengronds onkruid en beschadigen bovendien het straatwerk. De combinatie van WAVE met de schouwgestuurde werkwijze heeft een meterprijs die zeer interessant is. Ons advies is om als u nog niet over bent snel te schakelen!

 

Overige nieuws berichten:

20/12/2017

Werkzaamheden opknappen proosdijpark begonnen

Van de Haar Groep heeft het project Renovatie van het Proosdijpark in Ede in opdracht. In de achterliggende periode hebben we in bouwteamverband met gemeente Ede vanuit het ontwerp de technische uitwerking gedaan, zodat het werk in uitvoering kan. 18 december 2018 heeft wethouder Meijer de openingshandeling verricht.
19/12/2017

Zo pak je onkruid en exoten aan zonder chemie

Chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn vanaf 1 november taboe bij onkruidbestrijding en groenonderhoud. Wat zijn de uitzonderingen op de regel? En hoe blijf je hardnekkig onkruid en exoten toch de baas?
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 140 resultaten