homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Heeft u al een alternatief voor onkruidbestrijding met chemie

21/09/2015

Vanaf 2016 is onkruidbestrijding met chemie niet meer toegestaan. Van alle alternatieven heeft thermische bestrijding de beste papieren. Het is effectief en efficiënt. Zeker met de schouwgestuurde werkwijze die Van de Haar Groep toepast. 

Thermische bestrijding

Al jarenlang bestrijdt Van de Haar Groep onkruid met heet water. Dat gebeurt met de WAVE. De WAVE bestrijdt onkruid met water van circa 98°C. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van de plant kapot. Bovengrondse delen en ook de wortels van de plant sterven af en met elke behandeling raken de wortels verder uitgeput. Dit werkt uiteindelijk zelfs bij hardnekkig onkruid met een groot wortelpakket diep onder het tegelwerk. 

Efficiënt en energiezuinig

De WAVE beschikt over sensoren die het trottoir scannen. De machine spuit alleen op plekken waar daadwerkelijk onkruid groeit. Hierdoor is de WAVE water- en energiezuiniger dan machines met handmatige bediening. De handbediende zijsproeiers maken het ook mogelijk om onkruid langs gevels, hekwerken en in de goot te behandelen. Door het gebruik van heet water met een lage, standaard kraandruk ontstaat er geen schade aan bestratingselementen. 

Schouwgestuurde werkwijze

Van de Haar Groep bestrijdt onkruid op basis van aansturingsschouwen. Een schouwer monitort in de wijken de onkruidontwikkeling en stelt op basis van het actuele straatbeeld de bestrijdingsprioriteiten. Hierdoor voorkomen we achterstallig onderhoud. Onze machinisten volgen met behulp van een tablet de route die de schouwer gepland heeft. Hierdoor minimaliseren we transportbewegingen en borgen we dat alle te behandelen punten ook aangedaan worden. 

Beter dan de alternatieven

Thermische bestrijding is effectiever en milieuvriendelijker dan bestrijding met hete lucht, omdat de warmtegeleiding van water veel beter is. Mechanische bestrijdingsmethodes verwijderen alleen bovengronds onkruid en beschadigen bovendien het straatwerk. De combinatie van WAVE met de schouwgestuurde werkwijze heeft een meterprijs die zeer interessant is. Ons advies is om als u nog niet over bent snel te schakelen!

 

Overige nieuws berichten:

14/07/2017

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam Als één team het project uitvoeren daar werkt Van de Haar Groep graag samen met u aan mee. In bouwteam wordt het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met technische uitvoering en werktekeningen.  Alle leden van het bouwteam brengen hun specifieke kennis en ervaring in. Van de Haar Groep brengt de ervaring van zowel groen als infra in. Ook onze passie voor het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte en het circulair verwerk
18/05/2017

ACV en Van de Haar Buitenruimte slaan handen ineen

ACV-groep en Van de Haar Buitenruimte slaan de handen ineen. Beide bedrijven werken samen aan de onkruidbeheersing op verhardingen in gemeente Ede. Peter van de Haar (links, directeur Van de Haar) en Wouter Koenderman (directeur ACV) tekenden vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst. En bezegelden die met een stevige handdruk. Van de Haar gaat in ieder geval tot 2019 de onkruidbeheersing op verhardingen voor ACV in de gemeente Ede verzorgen.
15/05/2017

Casestudy de 4 succesfactoren bij social return

Onderhoud uitvoeren met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. En wijken schoonhouden samen met jongeren uit de buurt. Van de Haar Groep doet het steeds vaker. Hoe maak je van projecten met social return een succes?
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 131 resultaten