homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Totaalrenovatie van hartje Scherpenzeel

activiteit: Infra 18/09/2017
In hartje Scherpenzeel werkt Van de Haar Groep momenteel aan de renovatie van het rioleringsstelsel. Uitgangspunt is dat de overlast voor bedrijven en omwonenden tijdens de werkzaamheden tot een minimum beperkt blijft.

De riolering in de Glashorst (tussen de Dorpsstraat en de Industrielaan) en de Burg. C.P. Hoytema van Konijnenburglaan in Scherpenzeel was sterk verouderd. Daarom besloot de gemeente Scherpenzeel tot een renovatie. Van de Haar vervangt momenteel het oude riool door een gescheiden rioolstelsel, met één buis voor het afvalwater en één buis voor het afvoeren van regenwater. Waarmee de in de afgelopen jaren toegenomen druk op het rioleringsstelsel afneemt.

Gefaseerde aanpak
Tegelijk met de rioolrenovatie wordt de verharding van de rijbaan en de trottoirs vervangen. “Dit om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te verminderen”, vertelt projectleider Gérard Reijnen. “Ruim voordat de werkzaamheden startten zijn omwonenden door ons geïnformeerd over de planning en werkzaamheden, zodat men precies weet wanneer en waar we in de wijk bezig zijn.”

Blijvende bereikbaarheid
Daar waar de werkzaamheden plaatsvinden, zijn de woningen beperkt of niet met een auto bereikbaar. “Ons uitgangspunt bij dit project is dat voetgangers en mindervaliden de woningen altijd goed en veilig kunnen bereiken. Daarom houden we de trottoirs zo lang mogelijk intact en zorgen we waar nodig voor een alternatief voetpad.”

Afrondende fase
Omdat de rioolrenovatiewerkzaamheden in het centrum van Scherpenzeel plaatsvinden, wordt het project gefaseerd uitgevoerd. Gérard: “Het werk verloopt heel voorspoedig. We zijn in mei 2017 begonnen met de eerste fase en medio oktober 2017 staat de oplevering van de vierde en laatste fase gepland.”


Overige nieuws berichten:

19/04/2018

Thuiswedstrijd woonrijp maken Wekerom-West

Van de Haar Groep is op de Veluwe aan de slag met het woonrijp maken van een deel van de nieuwe woonwijk Wekerom-West. Het gaat om het aanbrengen van bestrating, bermen met beplanting en een waterberging.
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
19/12/2017

Van de Haar Groep vervangt riolering Woudenberg

Minder wateroverlast bij hevige neerslag. Daar werkt Van de Haar Groep op dit moment aan in Woudenberg.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 88 resultaten