homepage  »  activiteiten  »  groen  »  groen nieuws

Groen nieuws


Van de Haar Groep en Buiting Advies winnaar Heemprijs 2017

activiteit: Groen 28/09/2017
Van de Haar Groep en Buiting Advies winnaar Heemprijs 2017. Ze wonnen voor hun project in Kroondomein Het Loo waar ze graslanden verschraald hebben en deze ingezaaid hebben met Heem-mengsel. Het gehele project is uitgevoerd in samenwerking met Buiting Advies, ecologisch adviesbureau. 
 


Heem in het Kroondomein

Kroondomein Het Loo had al jaren de wens om de biodiversiteit in hun graslanden te verhogen. Van de Haar Groep en Bureau Buiting zijn samen de uitdaging aangegaan om in een pilot op twee proeflocaties de biodiversiteit te verhogen. De percelen zijn afgeplagd met een ‘Field Top Maker’ en vervolgens ingezaaid met kruidenrijk Heem-mengsel (mengsel van inheemse bloemen en kruidensoorten). Omdat het om een pilot ging, is er op verschillende percelen ook geëxperimenteerd met bijvoorbeeld de toevoeging van kalk en verschillende beheermethoden. De resultaten zijn goed: de percelen zijn kruidenrijker, kleurrijker en de ecologische waarde heeft een flinke impuls gekregen! 

Goede samenwerking als basis

De jury, bestaande uit Landschapskunstenaar Jeroen van Westen, Roel ter Horst van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Joan Almekinders van Bureau Zus, beoordeelde het project als beste van vijf inzendingen.  De samenwerking tussen de opdrachtgever, groenaannemer en ecoloog was vanaf het begin af aan al goed en dat is ook terug te zien in het resultaat. En zoals de jury ook constateerde: “In de uitvoering zie je ook duidelijk de visie van de ecoloog terug en in het resultaat is dit helemaal tot uiting gekomen.” 

Bijzondere buitenruimtes

Naast de inzending van Van de Haar Groep en Buiting Advies deden nog vier andere inzendingen een gooi naar de Heemprijs 2017. Binder Groenprojecten (Huis van Hilde in Castricum), Koninklijke Ginkel Groep (Buitenruimte NIOO), Verhoeve Groen (Meerstad, Groningen) en Jonkers Hoveniers (De Groene Vallei, Boxtel) streden ook mee om de gewilde trofee.  Al deze projecten zijn een toonbeeld van vakmanschap dat zich uit in bijzonder buitenruimten en vormen met recht  een toonbeeld van de slogan van Heem: “Brengt natuur dichterbij.”   

Wil je meer weten over het project? Kijk dan op de projectpagina op onze website

Meer weten over de Heemprijs of Heem? Neem dan contact op met Gert-Jan Koopman via info@heem.nl of 0343 481 348Overige nieuws berichten:

20/12/2017

Werkzaamheden opknappen proosdijpark begonnen

Van de Haar Groep heeft het project Renovatie van het Proosdijpark in Ede in opdracht. In de achterliggende periode hebben we in bouwteamverband met gemeente Ede vanuit het ontwerp de technische uitwerking gedaan, zodat het werk in uitvoering kan. 18 december 2018 heeft wethouder Meijer de openingshandeling verricht.
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
19/12/2017

Uitbreiding voor uniek natuurgebied in Lievelde

Van de Haar Groep heeft één van de mooiste natuurgebieden van de Achterhoek uitgebreid. Dat gebeurde in Lievelde, waar 1,2 hectare grasland werd afgeplagd.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 130 resultaten